Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за съединител и маховик JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka
    Не може човек да знае всичко - който си мисли, че знае всичко е пълен идиот...
    еее глупости ся да не се засегнеш пък нещо, иначе ето го мръсника, като има и други вариации на пружините

http://emk-33.com/shop/image/03G1052...0%9A%20BKP.jpg
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Намерих си сам структурата и действието му... Не мислех, че чак толкова рокет сайънс може да има в един маховик...
      @S_G_M: Моя е грешката.

При това положение верно защо ще искаш да замениш това произведение на изкуството с едно плътно желязо..?
      Щото струва 800 и кусур лв ново, а оригинално 1200
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Абе знам кое колко струва и защо колегата иска да го смени... Исках да намекна, че за да вкарат толкова мисъл и технология в демпферния, явно има защо
        щото се раздрънква, чупи или както искаш така го наричай, особенно ако ти е чипната колата и почват едни вибрации при потегляне...и особенно ако даваш всичката газ от ниските... докато едномасовия, дреме ти на ...
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

И аз съм на мнение, че щом са го направили така , трябва да е така...

намерих и това http://www.youtube.com/watch?feature...&v=y667Nnh1TeY
          Last edited by S_G_M; d.m.y г., 01:22.
          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

вижте ся ... по принцип добре е да си остане с него обаче ако маховика е заминал то 99 процента според мен мнението ще е единодушно да слага едномасов кой би дал 1000 лв за маховик и 400 лв за съеденител а ? не е ли по добре 20 лв за маховик и 320 лв за съеденител .. Като разлика няма и не работи като голф 2 .. поне при тази кола с която съм запознат разликата е че не тресе не подскача и т.н.
            alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
            Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

добре, а двигателите на браво jtd и 145 jtd еднакви ли са? Защото ми казаха че не са... И не можело да се направи тази интервенция...
              sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

не му говорим за ХГТ говорим му че от ХГТ карантията става на Браво ЖТД 105 коня .. та сега вие кажете моторите имат ли нещо общо в скоростните кутий и съеденителите за ЖТД алфа и ЖТД браво ако са 1:1 значи става и на алфа ако се различават мн значи нестава .. И все пак добре е да се обърнеш към Бобо ili oem или някой друг все пак са хора които с тва си вадят хляба и ще ти кажат най добре аз лично мога само да гадая
                alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

ДА РАЗБИРАМ ЛИ ЧЕ МОЖЕ КОЛАТА МИ В ИНТЕРВАЛА 1800-2400 ОБОРОТА НА 4 И 5 ПРЕДИМНО ПРИ НАТИСКАНЕ НА ПЪЛНА ГАЗ ДА ТРЕСЕ И ДА БЕРЕ ДУША ИМЕННО ЗАРАДИ ЗАМИНАЛ МАХОВИК. АЗ ДОКАТО НАМЕРЯ ПРОБЛЕМА МОЖЕ И ДА ДА СТАНЕ 3012ГОДИНА Е*АСИ ЯКОТО......

Колега, моля те занапред изключвай CAPS LOCK като пишеш!
                  tonov
                  Last edited by tonov; d.m.y г., 21:40.

Comment

Първоначално публикувано от vankichaaaa Покажи съобщение
                    ДА РАЗБИРАМ ЛИ ЧЕ МОЖЕ КОЛАТА МИ В ИНТЕРВАЛА 1800-2400 ОБОРОТА НА 4 И 5 ПРЕДИМНО ПРИ НАТИСКАНЕ НА ПЪЛНА ГАЗ ДА ТРЕСЕ И ДА БЕРЕ ДУША ИМЕННО ЗАРАДИ ЗАМИНАЛ МАХОВИК. АЗ ДОКАТО НАМЕРЯ ПРОБЛЕМА МОЖЕ И ДА ДА СТАНЕ 3012ГОДИНА Е*АСИ ЯКОТО......
                    баш от него...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Моята 145ца когато беше 1.9 я карах с скоросна кутия от браво жтд 105 и с съединител от 156ца 2.0 комплект с маховика и с аксиален лагер от 145 QV.,като цяло окомплектовката става,но на ниски обороти ск. кутия дрънка много тварещо когато леко подадеш газ спира,когато е на празен ход няма какво да обира вредните пулсации на мотора.Според мен не тр.да се слага обикновен маховик на ЖТД.по добре втора употреба но да е демферен.
                      Last edited by Rado145QV; d.m.y г., 21:48.
                      SPRINTAUTO service
                      0893277773

Comment

Sorry Колега (Тонов) не мислех че е проблем..
                        Колега(живко 777) благодаря за отговора, лошото е че при всички случаи трябва да се отвори за да се види дали е от съеденител, маховик, скоростна и т.н, но просто си мислех че не само на мен се е случвал този проблем, но ето че никой не е се "похвалил" със същият..като намеря решение на проблема ще пиша от къде е била работата (ако въобще намеря решение на проблема) ако някой се сблъска със същият проблем !

Comment

Та еднакви ли са бравото и алфата като двигатели?
                          sigpicALFA ROMEO 145 1.9 трактор '99

Comment

Първоначално публикувано от error145 Покажи съобщение
                            Та еднакви ли са бравото и алфата като двигатели?
                            Като двигатели са еднакви НО! скоростните кутии са различни Така че няма да стане тая дето я мислиш
                            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                            sigpic
                            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Rado145QV Покажи съобщение
                              Моята 145ца когато беше 1.9 я карах с скоросна кутия от браво жтд 105 и с съединител от 156ца 2.0 комплект с маховика и с аксиален лагер от 145 QV.,като цяло окомплектовката става,но на ниски обороти ск. кутия дрънка много тварещо когато леко подадеш газ спира,когато е на празен ход няма какво да обира вредните пулсации на мотора.Според мен не тр.да се слага обикновен маховик на ЖТД.по добре втора употреба но да е демферен.
                              Радо при тди вдигат оборотите на празен ход и спира това тракане и немаш проблеми от 800 на 900, колкото и заводско е 1Z тди 90-ката
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                                Като двигатели са еднакви НО! скоростните кутии са различни Така че няма да стане тая дето я мислиш
                                означава ли това че не могат да се присадят скорости от Фиат на Алфа?
                                92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
                                95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
                                90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
                                00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

Working...
                                X